Sähköinen esite

Onko sinulla kysymyksiä?

Afrikkalainen sikarutto (ASF) -vakava uhka Suomen sianlihantuotannolle- hanke

Afrikkalainen sikarutto (ASF) -vakava uhka Suomen sianlihantuotannolle- hanke

HANKE ON PÄÄTTYNYT.

Hankkeen johtaja Ari Berg
puh. 040 566 7328
ari.berg@ariberg.fi

Hankesuunnitelma:
Afrikkalainen sikarutto (ASF) on tällä hetkellä yksi vakavimmista sikojen tarttuvista taudeista, joka uhkaa levitä lähialueilta Suomeen. Pahimmillaan sen seurauksena elinkeino supistuisi rajusti.. Sianlihantuotanto on tuotannon arvolla mitattuna Suomen toiseksi tärkein maataloustuote maidon jälkeen. Hankkeella pyritään turvaamaan kotimaista sianlihantuotantoa ja sen kilpailukykyä.

Hankkeen toimesta välitetään tietoa afrikkalaiseen sikaruttoon liittyvistä riskeistä, niihin varautumisesta ja kuinka toimitaan mahdollisissa tautitapauksissa. Koko hankealueella järjestetään kattavasti tiedonvälitysseminaareja, työpajoja ja video/webex -kokouksia sekä välitetään tietoa eri tiedotuskanavien kautta ja osallistutaan alan tapahtumiin. Luennoitsijoina toimii tauti- ja sika-alan erikoisasiantuntijoita ja viranomaistahojen edustajia. Hankkeen afrikkalaiseen sikaruttoon liittyvässä tiedottamisessa hyödynnetään uusia ja nopeita sähköisiä tiedonvälitysmahdollisuuksia.

Afrikkalainen sikarutto -hankkeen pääkohderyhmänä ovat suomalaiset sikatilat, tiloilla ja niiden toimintaympäristössä työskentelevät henkilöt sekä tilojen läheiset yhteistyökumppanit. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden ja viranomaistahojen kanssa.

Evästeet